Ghid de curatare eficienta a scaunelor tapitate din bucatarie

Ghid de curatare eficienta a scaunelor tapitate din bucatarie
adaugat 15 Jun 2021
Distribuie
Orice femeie isi doreste o bucatarie cocheta, confortabila si moderna. Cat mai multe elemente de confort si functionale, atent fabricate si cu un design deosebit, care sa echilibreze nu doar functionalitatea, ci si estetica intregii locuinte. Daca vrei sa obtii un asemenea efect, trebuie sa stii ca acestea necesita, ulterior, si multa atentie si ingrijire.

In prezent, tot mai multe persoane opteaza sa cumpere scaune de bucatarie tapitate. Sunt confortabile si contribuie enorm de mult la aranjamentul incaperii. Dar, pe cat de mult contribuie la amenajarea acesteia, pe atat de greu sunt de intretinut.

Iata cateva sfaturi de ingrijire a scaunelor tapitate:

1. Elimina praful si impuritatile acumulate in interiorul tapiteriei

Foloseste un aspirator cu ajutorul caruia sa elimini murdaria din interiorul si sub materialul textil. Oricat de mult ai spala si curata scaunul, praful din interior va aparea la nesfarsit. Este un pas elementar, peste care nu trebuie sa sari, intrucat te ajuta sa dezinfectezi corect bucataria. Foloseste functia de aspirare a canapelelor si scaunelor de la aspirator si nu incerca viteza cea mai mare, intrucat poti deteriora panza.

2. Umezeste suprafata textila cu apa

Dupa ce ai aspirat scaunul, pune apa calda peste tapiterie, in special in zonele murdare si patate. Lasa sa actioneze, cateva minut. Este foarte impotant sa nu folosesti apa fierbinte, intrucat pot deteriora suprafata.

3. Absoarbe murdaria cu bicarbonat de sodiu

Probabil ca ai auzit de puterea de actionare a bicarbonatului de sodiu. Si in cazul curatarii tapetului, bicarbonatul actioneaza eficient si cu rezultate excelente. Pune o cantitate mica de bicarbonat de sodiu pe murdarie si freaca-l usor cu degetele. Acesta te va ajuta sa cureti rapid si eficient murdaria.

4. Curata tapiteria cu detergent si otet

Un alt ingredient din bucatarie pe care il poti folosi la curatarea scaunelor din material textil este otetul. Foloseste un amestec format din jumatate de cana cu otet si jumatate de cana cu apa si 2 linguri de detergent de vase. Cel din urma va actiona ca un degresant si va elimina petele de grasime si murdarie greu de de indepartat. Otetul va anihila mirosul neplacut al tapiteriei si va elimina microbii. Pentru curatare poti folosi o carpa din bumbac.

5. Clateste cu apa calda

Dupa curatarea propriuzisa, indeparteaza detergentul cu apa calda si o carpa curata, pana cand dispare spuma. Chiar daca mirosul de otet nu este indepartat, stai fara griji, intrucat acesta va disparea in scurt timp.

Lasa-le sa se usuce la temperatura camerei sau la lumina si caldura soarelui. Nu folosi uscatoare electrice si alte aparate de uscat.

Bucura-te de scuane tapitate pentru o perioada lunga de timp, chiar si in locul in care grasimea si murdaria sunt la ordinea zilei. 

Sursa: Kalenda.ro

Servicii de Curatenie Profesionala - Tesok.ro

TESOK SRL - SERVICII DE CURĂȚENIE PROFESIONALĂ MUREȘ

Webdesign by SigmaNet